Pomôžte nám prosím zistiť v našom prieskume ako je Ariana Richards známa na Slovensku a v Čechách a zahlasujte v ankete.


Ariana's wallpapers are available to download HERE
galleryariana.com
ariana.org

The First Slovak Unofficial Website
 

Biografia Ariany Clarice Richards

Ariana RichardsAriana Richards - Americká herečka / umelkyňa (akademická maliarka). Ariana sa narodila v malom, romanticky vyzerajúcom mestečku Healdsburg v Kalifornii, v známej vinohradníckej a vinárskej oblasti Sonoma Valley. Jej prvá úloha pred kamerou bola rola malej baletky v televíznej reklame na vlasový salón keď mala 7 rokov. Neskôr prišli malé, hosťovské televízne úlohy v slávnych seriáloch Zlaté dievčatá, Dni nášho žitia a Moja sestra Sam. Po týchto drobných úspechoch sa dostavili prvé vážnejšie úlohy, no prelomovou v jej kariére sa stala až rola Alexis "Lex" Murphy v úspešnom kinohite Stevena Spielberga JURASSIC PARK (Jurský Park - 1993), vďaka ktorej sa ako "Jurassic Park girl" stala známou po celom svete. O štyri roky neskôr si zahrala cameo opäť ako miliardárova vnučka Lex Murphy v pokračovaní Jurského Parku, vo filme Stratený Svet: Jurský Park (1997). Napriek obrovskému úspechu obidvoch filmov, kvalitnému hereckému výkonu za ktorý bola ocenená mnohými cenami po celom svete sa jej herecká kariéra vôbec nezačala uberať typicky Hollywoodskym smerom a krehká, zelenooká blondínka si aj naďalej poctivo razila cestičku cez TV a video filmy. Počas jej zatiaľ krátkej filmovej kariéry sa jej podarilo hrať v mnohých pomerne úspešných filmoch a po boku známych hviezd, ako napríklad Walter Matthau (The Incident), Cheryl Ladd (Locked Up: A Mother's Rage), Kevin Bacon (Tremors) Sam Neill, Jeff Goldblum, Richard Attenborough (Jurassic Park), Linda Purl (Born Free: A New Adventure), Jeff Daniels (Grand Tour: Disaster in Time). Na divadelných doskách v predstavení Jake's women si zahrala spolu s Alanom Aldom. Z ďalších jej hereckých úspechov možno spomenúť účinkovanie v treťom pokračovaní horrorovej komédie Tremors III: Back to Perfection, kde si po jedenástich rokoch zopakovala svoju staro-novú postavu Mindy Sterngood, pekný Vianočný príbeh Prancer, teenagerský Angus, dobrodružnú rodinnú drámu The Princess Stallion, kde hrala hlavnú úlohu Sarah Stewart, alebo drámu Race Against Fear.

Ariana - maliarka: Ariana od detstva rada maľuje obrazy. Maliarsky talent zdedila po svojej talianskej babičke, ktorá bola profesionálnou maliarkou. Svoje prvé diela začala Ariana predávať, keď mala 15 rokov prostredníctvom Universal Studia v Hollywoode. Jeden z jej akvarelov visí aj v pracovni Stevena Spielberga. Serióznu umeleckú kariéru s olejomaľbami začala budovať v roku 2002. V súčastnosti sa Ariana Richards už len naplno venuje umeleckému maliarstvu, ktoré vyštudovala. Najradšej maľuje Pacifické pobrežie, krajinky a ľudí v prírode kôli hre farieb a tieňov na ich tvárach a oblečení. Jej prekrásne, impressionistické, či skôr poeticky realistické diela sú dostupné k vzhliadnutiu na Arianinej webovej stránke http://www.galleryariana.com

Ariana je typická predstaviteľka úspešnej a multitalentovanej mladej americkej ženy. Má herecký talent, hudobný sluch, vie pekne spievať a hrať na klavíri. Je umelecky nadaná, krásne maľuje a úspechy žne aj v jazdeckom športe v ktorom je tiež vynikajúca. Napriek uvedeným kvalitám je to skromné žieňa, ktoré väčšinu voľného času trávi so zvieratami, potulkami v prírode, maľovaním alebo zbieraním podkladov a inšpirácií pre svoje maľby.

Ariana Richards biografia.

  • celé meno: Ariana Clarice Richards
  • dátum narodenia: 11.9.1979 (Utorok)
  • miesto narodenia: Healdsburg, Sonoma Valley, California
  • detstvo strávila: v Thousand Oaks, California
  • teraz žije: v Oregone
  • vzdelanie: Bakalár Dráma a Fine Arts s vyznamenaním, Skidmore College, New York

Rodina:

  • matka: Darielle Richards (producentka, vlastní súkromnú spoločnosť nezávislého filmu.)
  • otec: Gary P. Richards
  • sestra: Bethany Grace Richards (tiež herečka, hrala s Arianou vo Switched at Birth a Angusovi a objavila sa aj v Prancer a The Incident)
  • rodinné dedičstvo: Ariana má taliansko-írske korene. Z talianskej strany sú jej predkovia família Crevelli - rodina umelcov žijúcich cez renesanciu v Taliansku. Z írskej strany je možný príbuzenský pomer s Írsko - Americkým boxerom Johnom L. Sullivanom.


WARNING Nasledujúce informácie boli pozbierané z rôznych interview, ktoré Ariana poskytla pre časopisy v čase svojej najväčšej filmovej slávy po natočení filmu Jurský Park, vo veku keď mohla mať tak 13 - 14 rokov. Pretože sa s dospievaním niektoré záujmy môžu zmeniť, nedávno (koncom mája 2006) Ariana odpovedala adminstrátorovi diskusného fóra jej komunity fanúšikov na niekoľko doplňujúcich otázok, čím aktualizovala obsah svojich obľúbených vecí a činností. Tieto aktuálne a čerstvé informácie sú v nasledujúcom texte zvýraznené tučnou, oranžovou kurzívou.

Arianine záujmy a rôzne info:

  • hobby: zbiera kryštály, minerály a polodrahokamy
  • iné záujmy: hranie vo filmoch, maľovanie, modeling, spievanie, jazda na koni, varenie, čítanie, turistika a ako sama tvrdí: "Nebudete tomu veriť, ale nerada nakupujem.", hovorí a dodáva. "Nie som typické dievča. Namiesto toho robím radšej niečo užitočnejšie."
  • zvieratá: chová psy, kone, vtáky, ďaľšie jej obľúbené zvieratá sú veľryby a delfíny
  • zvieratá, ktoré nemá rada: jedovaté hady a žraloky
  • obľúbený dinosaurus: Brachiosaurus, najnovšie tvrdí: "Prepáč Brachiosaurus, ale na čas som zmenila svoj oddaný postoj k tebe. Myslím, že Velociraptori sú fascinujúci pre ich spojitosť so súčasným vtáctvom. A tiež mám v mojej zbierke kosť z predlaktia Velociraptora, ktorú som našla s Jackom Hornerom pri vykopávkach v Montane.
  • obľúbené jedlo: čína, talianska kuchyňa, všetko ovocie, varený losos, halibut obaľovaný v Panko múke (Panko je špeciálny druh strúhanky používaný prevažne v japonskej kuchyni na obaľovanie mäsa pred tepelnou úpravou) a namáčaný s mango salsou, kuracie fajitas s hranolkami, rôzne druhy šalátov a doma pripravované koláče
  • obľúbený nápoj: voda, ovocná šťava, „bublinková" voda (sóda, sifón), jahodové a banánové smoothies, červené víno - najradšej má dobrý Cabernet, alebo Merlot
  • obľúbené farby: kráľovská modrá a zelená
  • obľúbená hudba: klasická, country, soft rock, keltská
  • obľúbené filmy: Always, Kráska a zviera, What About Bob?, Roman Holiday, Life Is Beautiful, Somewhere In Time
  • obľúbený filmový žáner: akčné, dobrodružné, rodinné, komédie, dráma, sci-fi
  • filmový žáner, v ktorom by si rada zahrala: romantický film
  • neobľúbený filmový žáner: horror
  • obľúbení herci: Harrison Ford, Antonio Banderas, Liam Neeson, Tom Hanks, Bill Murray, Audrey Hepburn, Meg Ryan, Roberto Benigni, Viggo Mortensen, Maryl Streep
  • obľúbení hrdinovia: Jane Goodall, J.R.R. Tolkien, Nelson Mandela, a Michelangelo
  • obľúbení speváci: Whitney Houston, Reba McEntire, Garth Brooks, Alan Jackson, Andrea Bocelli, Josh Groban
  • obľúbené knihy: knihy Jamesa Herriota, knihy C.S. Lewisa
  • obľúbený šport: Anglické jazdectvo a skoky na koni, tanec (rap, grécky, brala hodiny baletu)
  • obľúbené dovolenkové miesta: Bavorsko (Nemecko, na úpätí Álp), Kauai (Havajské ostrovy), Veľký bariérový útes (Austrália)
  • obľúbená TV show: Star Trek: The Next Generation, Quantum Leap
  • nemá rada: bezmyšlienkovitých ľudí a ľudí, ktorí týrajú zvieratá, ľudí, ktorí sa rozčuľujú a nadávajú
  • jej najlepšie vlastnosti: ohľaduplnosť, rozvážnosť, zábavnosť
  • najhorší zlozvyk: chodí spávať príliš neskoro, keď sa cíti zaplavená stresom z nedostatku času
  • ako sa sama charakterizuje: som veselá, zapálená pre vec a priateľská, rozvážna, zábavná, inteligentná, tvorivá a veľmi skromná
  • ambície: chovať kone na vlastnom ranči
  • najvzrušujúcejšie momenty v živote: keď jej bola ponúknutá úloha hrať Lex v Jurskom Parku. Výhra medaily v Šampionáte jazdeckého umenia v roku 1993
  • najhoršie momenty v živote: keď presne na jej 22 narodeniny bol vykonaný teroristický útok na Obchodné centrum v New Yorku a keď jej 14. 10. 2002 na následky choroby umrel obľúbený jazdecký kôň Sundancer.

Perličky:

Meno Ariana má viac významov. Je to moderné hebrejské meno. V latinčine sa jeho význam blíži slovu „pieseň", z Gréčtiny by sme ho mohli preložiť ako „svätá".

~~~~~~~~~~

Na castingu do Jurského parku, dostala Ariana od Stevena Spielberga jasnú úlohu. Päť minút panicky kričať. Ariana to hravo zvládla, a dostatok jej „ukričaných" scén máme napokon možnosť vidieť aj vo filme.

~~~~~~~~~~

Počas natáčania Jurského Parku na ostrove Kauai na Havajských ostrovoch Ariana oslávila svoje 13-te narodeniny. Práve vtedy zasiahol ostrov hurikán a tak Arianu zabával Steven Spielberg rozprávaním strašidelných historiek v hotelovej hale.

~~~~~~~~~~

Na výrobu "sopľa" ktorým bola Ariana v Jurskom Parku okýchnutá od Brachiosaura, bol použitý obyčajný špenát. Na zvedavú otázku novinára, či neprestala po tejto skúsenosti jesť špenát, dostal od Ariany odpoveď: (smiech) "Áno, môžem ho jesť. Skúšam pri tom nemyslieť na tú scénu."

~~~~~~~~~~

Ako upomienkové predmety na film Jurský Park Ariana vlastní 40 miliónov rokov starý kus jantáru a dokonale presnú repliku Velociraptora.

~~~~~~~~~~

Po úspechu v Jurskom Parku nahrala v Japonsku svoje debutové CD „First Love", ktoré medzi mládežou a Arianinými fanúšikmi zožalo tiež značný úspech.

~~~~~~~~~~

Ariana je spolu aj so sestrou Bethany angažovaná v projekte Kids4Earth - detskom enviromentálnom hnutí.

~~~~~~~~~~

Na internete kolujú neoverené správy, že by sa Ariana mala na strieborné plátno opäť vrátiť v štvrtom pokračovaní Jurského Parku, kde by mala hrať znova Lex Murphyovú. Z iných zdrojov je ale známe, že Lex Murphyovú bude pravdepodobnejšie hrať Keira Knightley, tak sa my fanúšikovia trilógie Jurassic Park a samozrejme Ariany Richards necháme prekvapiť.


Google
Based on Etomite Content Management System. Ariana Richards - The First Slovak Unofficial fansite. Created by Steven Hollywood
Powered by Etomite CMS.